Grillede dinosaur-ribben

Jeg fik slagteren til at skære nogle lange ribben af en ko, han var i gang med at udskære. Jeg ville gerne prøve at grille sådan nogle kæmpeben. Jeg har set, at de gør det tit i USA, og så kan jeg vel også!

Ingredienser:

2 okseribben – vi var kun to mennesker, og der var masser af kød

Rub:
2 spsk løgpulver
2 spsk hvidløgspulver
2 spsk sød paprika
2 spsk spansk paprika
2 spsk sød chilipulver
2 spsk barbecuekrydderi

Lidt barbecuesovs til pensling til sidst

Jeg var nødt til at tage et billede af benene sammen med en tommestok, så man kan se størrelsen.

Og så trak jeg membranen af, som sad bag på benene. Den sidder betydelig bedre fast på en ko end på en gris, kan jeg fortælle.

Herefter gned jeg rub’en på alle sider af benene og lod dem ligge en times tid.

I mellemtiden var grillen fyret op på 120 grader, og der var stillet en lille foliebakke med vand ind under risten. Benene blev lagt på risten ved indirekte varme, og der lå de så de første 3 timer, mens jeg holdt godt øje med temperaturen.

Efter 3 timer blev benene pakket ind i stanniol sammen med at par smørklatter,

og pakken blev lagt på grillen igen, stadig ved 120 grader – i 2 timer.

Herefter blev de pakket ud og penslet med barbecuesovs og lagt tilbage på grillen igen i 1 – 1½ time. Herefter var kødet lige til at pille af benene.

 

Skriv et svar