Svinekam med hvidløg og persille

Det kan godt være, jeg bliver upopulær hos mange, når jeg siger, at i min optik behøver en svinekam ikke altid ende som en traditionel dansk flæskesteg. Der er skam ikke noget i vejen med flæskesteg, men lidt afveksling skader vel ikke.

Ingredienser:

1 kg svinekam uden svær

1 bundt persille

Så mange fed hvidløg, som man synes

Salt og peber

Olie til stegning

Start med at pudse det overskydende spæk af svinekammen. Det skal bruges til fyldet.

Persillen skylles og hvidløgsfeddene pilles. her er det så, at vi også skal bruge en smule af det afpudsede spæk.

Persille, hvidløg og spæk hakkes fint. Jeg brugte en minihakker.

Brug en lille skarp kniv til at stikke små “lommer” i kødet og fyld en smule af fyldet ned i hvert hul.

Drys kødet med salt og peber og brun det i en gryde.

Sæt et stegetermometer i, skru ned på laveste blus og læg låg på. Lad kødet stege lige så stille, indtil stegetermometret viser ca. 70 grader. Det tager kun lidt over en times tid.

Skær stegen i stykker og server den evt. med kartofler og svampe.

 

Skriv et svar