Middagspostej med harekød

Jeg havde fået nogle harer fra en jæger, og noget af kødet hakkede jeg og brugte til denne postej. Harekød er meget magert, så derfor blandede jeg det op med noget svinekød og pakkede det – selvfølgelig – ind i bacon.

Ingredienser:

300 g hakket svinekød

250 g hakket harekød

2 pk tynde baconskiver (ca 14 skiver)

4 store kartofler

1 æg

salt, peber

2 spsk creme fraiche

evt. revet løg og knust hvidløg efter smag

Jeg blandede de to typer fars i en skål,

og rørte med æg, salt, peber, creme fraiche og evt. løg og hvidløg.

Så forede jeg verdens smukkeste postejform (som jeg fik i julegave) med bacon.

Kartoflerne skrællede jeg og skar dem i tynde skiver.

I bunden af den forede postejform lagde jeg kartoffelskiver, og oven på dem et lag fars.

Så lagde jeg et lag kartoffelskiver til og mere fars,

og til sidst resten af kartoffelskiverne, og så flettede jeg enderne af baconen øverst.

Låg på formen og ind i ovnen i ved 180 grader i 1 time, hvorefter jeg tog låget af og gav den en halv time mere. Når man kan stikke en kødnål ned i postejen uden at mærke modstand fra kartoflerne, er den færdig.

Jeg tog den ud af ovnen og vendte den ud af formen – det behøver man ikke, men jeg gjorde det.

Sådan er den jo også meget pæn. Og smagen fejlede heller ikke noget.

 

Skriv et svar