Indbagte tigerrejer med avocadomousse

Det største arbejde med denne ret er at lave den såkaldte beignet-dej, som rejerne skal dyppes i, inden de frituresteges. Det er ikke en slankeret. Men en gang imellem skal man jo slå sig løs.

Ingredienser:

Rå tigerrejer – så mange, som man synes, man skal bruge

Beignetdej:

250 g mel

5 g salt

1,5 dl øl

2 dl lunkent vand

1 æg

2 stiftpiskede æggehvider

Avocadomousse:

3 avocadoer

saft af ½ citron

2 spsk creme fraiche

salt

Ørredrogn el.lign. til pynt

Rør alle ingredienser til dejen – undtagen de piskede æggehvider – sammen. Jeg måtte bruge en blender for at få klumperne ud, men så var dejen også fin og glat. Stil skålen på køl, indtil den skal bruges. Gerne en times tid. Lige før man skal bruge dejen, pisker man de to æggehvider og vender dem forsigtigt i.

Så varmer man frituregryden op, dypper man rejerne i dejen og lægger dem med det samme i frituren og steger dem, indtil de er pænt gyldne.

Avocadomoussen laves ved at mose avocadokødet med en gaffel og røre det med citronsaft, creme fraiche og salt og peber.

Til sidst anrettes hele herligheden smukt med lidt ørredrogn på toppen.

Skriv et svar