Panna cotta med appelsingele

Denne dessert ser så fancy ud, men der er faktisk ikke noget hokus pokus i det. Det man skal bruge mest af, er tålmodighed, for den skal stivne ad to gange.

Ingredienser:

Til geleen:

3 dl friskpresset appelsinsaft

2 spsk sukker

3 blade husblas

Til panna cottaen:

3 dl fløde

2 dl sødmælk

1 dl sukker

½ tsk vanilleessens eller kornene af en stang vanille

3 blade husblas

evt. appelsinskal og mandler til pynt

Start med appelsingeleen. Læg husblasen i blød i koldt vand. Varm appelsinsaften op sammen med sukkeret, indtil sukkeret er smeltet, og tag gryden af varmen. Vrid vandet af husblasen og opløs den i den varme saft. Hæld det i en kande eller lignende, for den skal kunne hældes ret præcist.

Når saften er ved at køle af, hældes den i dessertglas, som er stillet på skrå, så saften lægger sig i den ene side.

Sæt glassene i køleskabet, indtil geleen er stivnet – det tager et par timer. Imens kan man strimle lidt appelsinskal og koge dem i vand med meget sukker, indtil de ser kandiserede ud.

Og man kan riste lidt smuttede mandler, som man så snitter bagefter. Så er pynten klaret.

Til panna cottaen starter man også med at lægge husblasen i blød i koldt vand. Så varmer man mælk, fløde, sukker og vanille op i en gryde. Det må ikke koge.

Nå blandingen er varm, tager man gryden af varmen, vrider vandet af husblasen og smelter den i gryden. Lad blandingen køle noget af, inden den hældes på glassene, da den ellers vil smelte appelsingeleen. Rejs glassene op og hæld flødeblandingen ned oven på geleen.

Jeg brugte glas med skruelåg, for så kunne jeg sætte låget på og lade desserten stivne stille og roligt i køleskabet. Det er en god ide at lave desserten dagen før, man skal bruge den, så man ikke behøver at stresse over, om den når at stivne.

Pynt med mandelsplitter og kandiseret appelsinskal.

 

Skriv et svar