Pasta med tigerrejer i tomat-basilikumsauce

Jeg er stor fan af både pasta og tigerrejer, så hvad er mere oplagt end at kombinere disse to. Vi havde en del tigerrejer i fryseren, så det var på tide at få nogle af dem brugt.

Ingredienser:

25  frosne rå tigerrejer med skal

Marinade:

½ tsk hvidløgspulver

et nip chiliflager

2 spsk olie

1 portion pasta

100 g champignons

1 forårsløg

2 fed hvidløg

1 spsk tomatkoncentrat

1 håndfuld frisk basilikum

1 dl hvidvin

½-1 dl fløde

1 spsk groft revet parmesan

salt, peber

olie til stegning

Rejerne tøs op. Det går hurtigere, hvis man breder dem ud i et lag på et fad eller lignende. Når de er tøet op, pilles de ud af skallen, og herefter skal man huske at skære et lille snit i ryggen  på dem, så man kan fjerne tarmen. Andet ser så sjusket ud. Herefter blandes rejerne med hvidløgspulver, chiliflager og olie og står i en skål i køleskabet i en times tid.

Champignons skæres i skiver og svitses i olie, indtil de har taget farve. Tag dem op og gem dem til senere. Herefter dæmpes varmen og snittet forårsløg og hvidløg kommes i. Når det er blevet blødt, tilsættes rejerne, og det hele steger, indtil rejerne er blevet røde.

Herefter tages rejerne op, og der hældes hvidvin på panden, og det koger lidt for at fjerne alkoholen, inden man tilsætter tomatpure, fløde, basilikum og parmesan.

Smag til med salt og peber. Når man synes, saucen har en passende konsistens, kommes champignons og  rejer tilbage i panden, og det hele får et opkog, så rejerne ikke er rå indeni.

Serveres med pasta og ekstra parmesan til at drysse over.

 

 

Skriv et svar