Cevapicci

Jeg har af og til set dem færdiglavede i frysedisken hos et eller andet supermarked og tænkt: ”Hvad mon det er for noget?” Jeg har googlet det og fundet ud af, at det er nogle krydrede frikadellelignende forekomster, som hidrører fra Balkan. Så det måtte jeg da prøve at lave selv.

Der findes mange forskellige opskrifter – det er nok ligesom med frikadeller! Så jeg lånte lidt inspiration her og der og fik så min egen version ud af det. Der skulle også have været lammekød i, men det havde jeg ikke, så det blev kun gris og ko denne gang.

Ingredienser:
200 g hakket oksekød
300 g hakket svinekød
1 æg
1 bundt persille
1 tsk stødt koriander
2 tsk mild paprika
1 tsk røget paprika
1 tsk salt
½ tsk chilipulver
3 fed hvidløg
1 lille løg

Løg og hvidløg hakkes meget fint – eller rives. Persillen hakkes.

Kødet lægges i en skål Krydderierne tilsættes sammen med løg, hvidløg og persille og ægget slås ud oveni.


Farsen æltes sammen til den er helt ensartet, og den sættes i køleskabet og trækker i en times tid.

Så former man aflange ”ruller”, som pensles med olie og steges på en grillpande

(eller en rigtig grill) ca 10 minutter, mens man vender dem jævnligt, så de bliver stegt hele vejen rundt.


Rullerne serverede jeg med tzatziki, tomatsalat og fladbrød, og det var faktisk en succes.

Af hensyn til billederne, burde jeg have haft en grøn dusk på også.

Skriv et svar