Chorizo-gryde

Ja – det måtte jo komme – så går jeg all-in og lader chorizoen spille hovedrollen. Jeg har jo truet med det længe, efter at jeg opdagede chorizoens fortræffeligheder. Jeg har lavet en gryderet med chorizo, hvor den får følgeskab af gode grønsager.


Ingredienser:
Olie
1 porre
2 stængler bladselleri
1 gul peberfrugt
1 rød peberfrugt
2 fed hvidløg
300 g chorizo
1 tsk chilipulver
1 tsk timian
½ tsk peber
2 dl rødvin
1 ds flåede tomater
½ bouillonterning
1 ds bønner (bare ikke baked beans)
2 spsk balsamicoeddike

Skær porre, bladselleri, hvidløg og peberfrugter i passende stykker.

Hæld det i en gryde med lidt olie, og lad det svitse ca 5 minutter. Skær chorizoen i skiver og svits den på en pande i et par minutter og kom den i gryden. Kom krydderierne i, og lad det hele stege lidt videre.

 

Kom så rødvin, tomater med saften fra dåsen og bouillonterning i, læg låg på og lad retten simre i en halv times tid.

 

Til sidst kommes bønnerne – jeg havde en dåse kidneybeans stående,

så den brugte jeg, efter jeg havde drænet væsken fra dåsen væk – og balsamico i, og det hele varmes godt igennem.

 

Man kan smage til med mere chili , hvis man synes, men det er jo en smagssag.


Server gryderetten med f.eks. Gennaros foccacia.

Skriv et svar