Fisk i øl-dej

Jeg har længe villet prøve at lave fisk, dyppet i øl-dej og så friturestegt. Nu har jeg prøvet det, og jeg må sige, at det smager rigtig dejligt. Dejen blev rigtig knasende sprød, men desværre havde den suget så meget olie, at jeg efter tre mundfulde måtte give op og pille dejen af resten af fisken, for det blev simpelthen for meget for mig. Måske har min olie ikke været helt varm nok, da jeg lagde fisken i.

Ingredienser:

2 rødtungefileter (andre fisk kan bruges, men det var dem, jeg havde)

En gryde fyldt med varm olie til at stege fisken i

Dej:

250 g hvedemel

40 g majsstivelse

1 tsk paprika

1 spsk bagepulver

1 øl

evt. lidt vand, hvis dejen virker for tyk

Bland alle de tørre ingredienser til dejen og rør så øl i. Jeg måtte komme ca. ½ dl vand i, for ellers syntes jeg, dejen virkede for tyk.

Varm olien op til 190 grader.

Imens tørres fisken. Den skal være helt tør, så dejen kan hænge ved.

Når olien er varm (her skulle jeg måske nok have ventet lidt), dyppes fisken i dejen og lægges forsigtigt ned i olien.

Fisken skal stege i olien, indtil den er gylden på begge siger. Man kan forsigtigt vende den med en hulske eller lignende. I alt tager det 3 – 4 minutter, hvorefter fisken tages op, lægges på fedtsugende papir et øjeblik, hvorefter den serveres med pommes frites og remoulade.

 

 

Skriv et svar