Kyllingenuggets

Vores børnebørn elsker dem, så selvfølgelig ville jeg prøve at lave dem selv. Det er så nemt. Og jeg må sige, at børnebørnene også elskede de hjemmelavede. De gled ned uden problemer.

Ingredienser:

1 kg hakket kyllingkød

2 æg

2 tsk salt

2 dl majsstivelse

1 tsk løgpulver

1 tsk hvidløgspulver

1 spsk paprika

1 tsk peber

Et par liter olie til stegning i frituregryde

Kylling, æg og salt kommes i en foodprocessor og kværnes til ukendelighed. – Altså indtil alt er jævnt. Af denne kødmasse former man “nuggets”, dvs små flade frikadeller, som vendes i majsstivelse, hvor alle krydderierne er blandet i.

Olien varmes op til 180 grader. Nuggets’ene steges nogle stykker ad gangen i 3 minutter – indtil de kommer til overfladen. Så tages de op og hviler på fedtsugende papir, indtil alle er stegt 1. gang.

Så kommes de igen nogle stykker ad gangen i olien og steger 2 minutter, hvorefter de er færdige og lige til at spise.

De kan serveres med en dip, men børnebørnene foretrækker ketchup.

 

 

Skriv et svar