Man skal ikke være bange for hvidløg, hvis man begiver sig ud i den her ret, men resultatet er en hyggelig sovset oplevelse. Og smag er der ikke mangel på.
Ingredienser:
1 kg spareribs
2 spsk shaoxin vin (kan erstattes af tør sherry)
1 tsk sukker
1/4 tsk stødt peber
½ tsk salt
1 æggehvide
1½ spsk majsstivelse
5 fed hvidløg
2,5 dl tomatketchup af god kvalitet (jeg brugte min egen)
1 dl vand
2 spsk kinesisk soya
to dråber sesam-olie
En gryde med 2 l varm olie
Start med at fjerne hinden bag på ribs’ene og skære dem ud til enkelte ben.
Bland Shaoxing vin, sukker, salt og peber og æggehvide og mariner benene heri i en times tid.
Kom majsstivelsen i en plastikpose og ryst de marinerede ribs sammen med.
Varm olien op i en tykbundet gryde og steg benene heri i 6 – 8 minutter. Tag dem op og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
Find en ny pande frem og steg hvidløg i ca 5 minutter i lidt olie.
Hæld ketchup i og lad det koge sammen i et par minutter. Hæld vand og soya i og til allersidst et par dråber sesamolie. Smag evt til med lidt salt og peber – eller måske lidt chilipulver.
Bland benene med sovsen og server – gerne med ris til.