Peking ribs

Man skal ikke være bange for hvidløg, hvis man begiver sig ud i den her ret, men resultatet er en hyggelig sovset oplevelse. Og smag er der ikke mangel på.

Ingredienser:

1 kg spareribs

2 spsk shaoxin vin (kan erstattes af tør sherry)

1 tsk sukker

1/4 tsk stødt peber

½ tsk salt

1 æggehvide

1½ spsk majsstivelse

5 fed hvidløg

2,5 dl tomatketchup af god kvalitet (jeg brugte min egen)

1 dl vand

2 spsk kinesisk soya

to dråber sesam-olie

En gryde med 2 l varm olie

Start med at fjerne hinden bag på ribs’ene og skære dem ud til enkelte ben.

Bland Shaoxing vin, sukker, salt og peber og æggehvide og mariner benene heri i en times tid.

Kom majsstivelsen i en plastikpose og ryst de marinerede ribs sammen med.

Varm olien op i en tykbundet gryde og steg benene heri i 6 – 8 minutter. Tag dem op og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.

Find en ny pande frem og steg hvidløg i ca 5 minutter i lidt olie.

Hæld ketchup i og lad det koge sammen i et par minutter. Hæld vand og soya i og til allersidst et par dråber sesamolie. Smag evt til med lidt salt og peber – eller måske lidt chilipulver.

Bland benene med sovsen og server – gerne med ris til.

 

 

 

Skriv et svar