Stegt lange med spinat, grønne asparges og parmaskinke

Min fiskemand havde nogle stykker lange med sidste gang, han var her. Og som sædvanlig skal jeg jo prøve det, hvis jeg ikke har gjort det før. Langen minder meget om torsk, så det var ikke så svært at finde på noget at lave. Jeg kiggede i køleskabet og fandt noget spinat og nogle grønne asparges, og så var det jo afgjort.

Ingredienser:

Et par langefileter (nok ca 250 gram)

salt og peber

1 skalotteløg

1 bundt grønne asparges

250 g frisk spinat

20 g smør

lidt revet muskatnød

1 dl fløde

citronsaft efter smag

6 – 7 tynde skiver parmaskinke

hakket basilikum til pynt

Drys fisken med salt og peber og lad den stå lidt og trække.

Læg parmaskinken på en tør pande og steg den, indtil den er sprød. Tag den af, men gem det afsmeltede fedt på panden.

Kog aspargesene i 5 – 10 minutter i saltet vand – alt efter hvor meget bid man vil have i dem.

Tag en gryde eller pande. Steg det hakkede skalotteløg i lidt smør, indtil de er klare og kom så spinaten ved. Når spinaten er faldet sammen, hældes fløden over og det koger en smule ind. Smag til med citronsaft, salt og revet muskatnød.

Varm resten af smørret op i den pande, hvor skinken stegte. Når det er brunt, steges fisken, indtil den er lige netop gennemstegt.

Læg spinaten på en tallerken og læg fisken ovenpå.

Pynt med hakket basilikum og server med asparges og parmaskinke.

 

Skriv et svar