Marineret svinebryst i BBQ-sauce

Jeg havde et dejligt stykke svinebryst med ben i fryseren. Det er nok nærmest det, nogle ville kalde revelsben, men jeg skar altså sværen af – den blev til flæskesvær, men mere om det senere. Så skar jeg kødet i 4 skiver og marinerede det, inden jeg puttede det i ovnen.

Ingredienser:

4 skiver svinebryst – der var nok 1 kg i alt

Marinade:

2 spsk sirup

1 tsk sennepspulver

1 fed knust hvidløg

2 tsk revet ingefær

1 spsk koncentreret tomatpure

2 spsk soyasauce

1 tsk sesamolie

Barbecuesaucen:

2 dl æblecider

½ dl soyasauce

1 spsk citronsaft

2 spsk rørsukker eller brun farin

1 spsk dijonsennep

5 fed knust hvidløg

1 lille ds koncentreret tomatpure

1 tsk revet ingefær

friskkværnet peber

Bland alle ingredienserne til marinaden. Rør det godt sammen.

Læg kødskiverne i et fad og smør det godt ind på alle sider i marinaden.

Lad det trække i køleskabet i mindst 2 timer – gerne længere.

Sæt fadet i ovnen ved 200 grader og lad det stå der i ½ time. Bland i mellemtiden ingredienserne til saucen. Sørg for at sukkeret er rørt helt ud.

Tag fadet ud af ovnen og hæld saucen over kødet.

Sæt fadet tilbage i ovnen og giv det endnu ½ time – hold øje med, at det ikke bliver alt for mørkt. Man kan evt lægge noget stanniol over, hvis man synes, det bliver for sort.

Jeg lavede en wokret af grønne bønner, svampe, peberfrugt og nudler, som jeg serverede til.

 

Skriv et svar