Jeg havde fået nogle skalrejer foræret af min fiskemand. De var lige små nok til, at de kunne pilles uden at gå i stykker (nej, det var ikke fjordrejer), så jeg lavede en bisque af dem, som jeg så serverede til nytår sammen med en hummerhale. Så bliver det vist ikke bedre.
Ingredienser:
250 g små skalrejer (en god portion rejeskaller kan bruges i stedet for)
1 bundt dild
1 gulerod
1 stort skalotteløg
1 persillerod eller pastinak
½ flaske hvidvin
1/4 l piskefløde
Saft fra en halv citron
salt og peber
olie til svitsning
2 hummerhaler
Alle grønsagerne skal skæres i tern – det behøver ikke være helt fint. Så varmes olien op i en gryde og her kommes rejerne i og svitser lidt, inden alle grønsagerne og det halve af dilden kommes ved og steger lidt mere. Hvidvinen hældes over, og det hele bringes i kog og koger lige så stille i ca. 20 minutter.
Så hældes suppen gennem en sigte og alt fyldet smides ud. Tilbage har man så en pænt kraftig rejesuppe.
Hæld nu fløde i og smag til med citronsaft, salt og peber.
Til allersidst kommes de to pillede hummerhaler i suppen og pocheres lige så stille, indtil de er gennemkogt, men ikke fuldstændig overkogt.
Læg en hummerhale på hver tallerken, øs suppen over og pynt med dildkviste.
Server med et stykke baguette.