Kylling i cola

Jeg har hørt om det mange gange, men jeg har aldrig prøvet at lave det. Nu skulle det være – og jeg må sige – nøj, det var godt. Kyllingen blev så mør og saftig, så man ikke drømmer om det. Og så er det så nemt. Det er ikke sidste gang, jeg laver det.

Ingredienser:

2 hele kyllingelår

2 dl cola – ikke light

140 g koncentreret tomatpure

1 dl brun farin

½ dl kinesisk soya

2 fed hvidløg

1 tsk chiliflager

1 tsk tørret stødt ingefær

Kyllingestykkerne lægges i et ovnfast fad, og de andre ingredienser røres sammen til en marinade, som hældes over kyllingen. Lad kyllingen trække en times tid.

Så sættes fadet i en 180 grader varm ovn og steger i ca 45 min. Hold øje med, at kyllingen ikke bliver alt for sort. Hvis den ser ud til at ville branke, kan man lægge et stykke stanniol over til sidst.

Tag kyllingen ud og server dem med stegeskyen fra fadet.

 

Skriv et svar