Jomfruhummersalat

Jeg havde nogle jomfruhummerhaler liggende i fryseren. De var af meget forskellig størrelse, så jeg måtte finde en måde at servere dem på, for jeg kunne ikke servere dem hele – det ville blive alt for forskelligt. Jeg havde heldigvis også nogle grønne asparges, så jeg fandt på en salat, hvor det ikke gjorde noget, at de var forskellige.

Ingredienser:

250 g jomfruhummerhaler med skal (de bliver til ingenting, når skallen kommer af)

1 bundt grønne asparges

2 spsk mayonnaise

½ tsk dijonsennep

½ finthakket rødløg

et nip chiliflager

salt og peber

Jomfruhummerhalerne pilles ud af skallerne. Det er et forfærdeligt pillearbejde, lidt mere besværligt end at pille rejer, for skallen er noget hårdere. Husk at gemme skallerne til hummerfond. Når halerne er kommet ud af skallerne, og tarmen er fjernet, kommes de 5 minutter i kogende vand med salt. Så tager man dem op og drypper dem af.

De grønne asparges knækkes, så den nederste træede del brækkes af, og så koges de ellers også 5 minutter i saltet vand. Lad dem også dryppe af.

Når begge dele er afkølet, blandes de øvrige ingredienser sammen til dressingen og jomfruhummer og asparges, der er skåret i lidt mindre stykker, kommes i.

 

 

Skriv et svar