Franske løg-koteletter

Tjah, det lyder måske lidt underligt, men det er ikke så mærkeligt endda. Det er – som navnet mere end antyder – en fusion af fransk løgsuppe og koteletter. Det er ingen dum ide.

Ingredienser:

3 svinekoteletter

2 spsk dijonsennep

olie til stegning

4 mellemstore løg

4 – 5 stilke frisk timian

1 spsk smør

salt og peber

½ dl vin (rød eller hvid – det er lige meget)

1 dl bouillon (okse- eller hønse-)

et par håndfulde revet cheddar

Smør sennep på begge sider af koteletterne.

Brun dem i lidt olie på begge sider og tag dem op. Skær løgene i skiver og steg dem på panden i lidt mere olie. Krydr med salt og peber.

Når løgene er karamelliserede,

hældes vin, bouillon og timian i panden.

Kog det i et par minutter og læg koteletterne tilbage i panden.

Læg låg på panden og lad det simre i ca. 20-25 minutter. Tag låget af og drys ost på koteletterne.

Læg låget på igen indtil osten er smeltet.

 

 

Skriv et svar