Dutch baby pandekage

Jeg har ingen anelse om, hvorfor det hedder dutch baby pandekage, for der er hverken hollændere eller babyer i. Det er noget, som nogle amerikanere har fundet på. Den er faktisk lavet efter samme princip som englændernes Yorkshire-pudding. Den kan bruges til både sødt og salt. Jeg bruger den her til en god kraftig brunch. Man bliver ikke sulten foreløbig efter denne servering.

Ingredienser:

3 store æg

1 3/4 dl mælk

25 g blødt smør

60 g mel

2 spsk majsstivelse

½ tsk salt

½ tsk friskkværnet peber

Fyld i dette tilfælde:

bacon, champignons, jalapenos, chorizo, revet ost og spejlæg

 

Allerførst skal man varme ovnen op med en ovnfast pande i – helst støbejern. Det hele skal varme op til 200 grader. Lad bare panden varme i en halv times tid, så man er sikker på, den er gennemvarm.

Æggene blendes, indtil de skummer. Så hældes resten af ingredienserne i, og der blendes, indtil dejen er helt fri for klumper.

Den varme pande tages ud af ovnen, og der hældes en smule olie i, hvorefter dejen i blenderen hældes i panden, som straks sættes i ovnen igen. Den skal bage i ca 20-25 min.

I mellemtiden kan man jo forberede fyldet. I mit tilfælde bestod det af at stege bacon, chorizo og champignons og lave spejlæg.

Når pandekagen er gylden og puffet op, tages den ud,

og fyldet lægges på med det samme.

Pandekagen falder en lille smule sammen, når den kommer ud af ovnen. Det er helt normalt.

Som sagt kan man også servere pandekagen med sødt tilbehør i stedet.

Skriv et svar