En pate kan bruges både som forret, frokostret – eller i madpakken. Det er et hit her hos os. Jeg har givet kaninen følgeskab af nogle karljohan svampe, som har en dejlig kraftig svampesmag.
Ingredienser:
600 g kaninkød uden ben
100 g spæk
15 g tørrede karljohan svampe
1 løg
1 fed hvidløg
salt, peber
2 tsk herbes de provence
½ dl vand fra udblødning af svampene
1/4 dl portvin
7 – 8 tynde skiver bacon til foring af formen
Læg svampene i blød i en halv times tid i så meget lunkent vand, at det lige dækker.
Kanin og spæk skal hakkes, og det gjorde jeg ved at komme det i min trofaste Moulinette. Den hakker med glæde hvad som helst. Jeg hakkede også løg og hvidløg i den. De udblødte svampe hakkede jeg lidt i stykker, og så blev farsen blandet af alle ingredienserne – minus bacon.
Husk at smage til med peber og salt. Hvis man ikke er til rå fars, kan man stege en lille prøve-frikadelle og smage på den.
En pateform fores med bacon.
Farsen fyldes i.
Øverst lægges de sidste skiver bacon.
Pateen bages i vandbad i en 160 g varm ovn. Først en halv time med låg eller folie over, derefter en halv time uden låg. Den skal køle af, og egentlig gerne trække til næste dag i køleskab, før man skærer skiver af den.