Broccoli-mousse

Nu har vi gang i et eksperiment. Hvordan får man familien til at spise broccoli, når det nu er en af hade-grønsagerne. Man kan f.eks lave en mousse ud af dem. Det fik dem i hvert fald til at glide ned her i huset.

Ingredienser:

500 g broccoli

75 g naturel flødeost

saft af en halv citron

salt og peber

(man kan også komme hvidløg, chili eller andre krydderier i – kun fantasien sætter grænser)

rødløg til servering

Skyl broccolien.

Del den i buketter og skær stænglen i stykker. Den skal ikke gå til spilde.

Kog hele molevitten i letsaltet vand i 5 – 10 minutter. Det skal være helt mørt.

(Køkkentip! Et par dråber østerssauce i kogevandet hjælper med at bevare den grønne farve)

Hæld vandet fra og lad broccolien dryppe af og køle lidt ned. Når den er kølet af, kommes den i en foodprocessor eller lignende apparat.

Tilsæt flødeost og citron og kør det hele til en ensartet grøn masse. Smag godt til med salt, peber – og hvilke krydderier, man nu ellers har lyst til.

Moussen kan serveres i en skål, men hvis man vil gøre lidt mere ud af det, kan man lave små runde mousser ved hjælp af en madring.

Til sidst drysses med finthakket rødløg.

Da moussen er ret blød, kræver den noget sprødt tilbehør, som f.eks. en baguette, eller en skive ristet brød.

 

 

Skriv et svar