Kartoffelpinde

Det her er for tiden en af vores yndlingskartofler. De tynde pinde er forholdsvis hurtige at lave og dejligt sprøde. Det kræver ganske vist en liter olie, men man kan gemme olien i en flaske og genbruge den mange gange.

Ingredienser:

1 bagekartoffel pr. person

1 liter planteolie – jeg plejer at bruge rapsolie.

Groft salt

Varm olien op. Jeg bruger en gammel wok, som jeg ikke længere bruger til wokretter. Man kan også bruge en frituregryde, men den, jeg har, kræver 3 liter olie, og det synes jeg er lidt i overkanten at jonglere med for at stege et par kartofler.

Skær kartoflerne i tynde stave. Tør overskydende væske af i et rent viskestykke.

Når olien er så varm, at den syder omkring en træpind, koges kartoffelpindene i olien i ca 5 min., indtil de er møre, men ikke har fået nævneværdig farve.

Tag dem op på en tallerken med køkkenrulle på og lad dem køle af. Det går ret hurtigt, hvis man breder dem lidt ud.

Varm olien op igen og steg nu kartoflerne en gang til. Det går meget hurtigt denne gang. Højst et par minutter. Når kartoflerne har den ønskede farve og sprødhed, tages de op og drysses med lidt groft salt.

 

 

Skriv et svar