Svinemørbrad med flødeost og karamelliserede løg

Igen er der gang i en svinemørbrad. Jeg må indrømme, at svinemørbrad er min “go to”, hvis jeg ikke rigtig kan finde på noget til middag. Der er så utrolig mange muligheder – som bøffer eller helstegt – med eller uden fyld. Her er det med fyld af flødeost, løg og selvfølgelig bacon.

Ingredienser:

1 afpudset svinemørbrad

3 skiver bacon

100 g naturel flødeost

1 spsk revet parmesan

1 håndfuld friske spinatblade

1 stort rødløg

10 g smør eller 2 spsk olie

2 spsk balsamico

salt og peber

mere olie til stegning

Steg bacon og skær det i stykker. Skær rødløget i skiver og steg dem i olie eller smør, indtil de er helt bløde og karamelliserede. Det tager ca. 20 min. Hæld balsamico over og vend det sammen. Skyl spinaten.

Læg svinemørbraden på et skærebræt. Tag en skarp kniv og skær mørbraden ud som en roulade – altså rundt langs med ydersiden – indtil den kan foldes helt ud. Glat den helt ud. Man kan banke den lidt med en kagerulle, men det skal gøres forsigtigt, for den skal ikke smadres.

Smør flødeosten ud på kødet, drys med salt, peber og parmesan og fordel løgene ovenpå. Inden man lægger fyld på er det en god ide at lægge køkkensnor under kødet, så man ikke skal stå og bikse med det, så alt fyldet falder ud.

Læg så spinatbladene på og slut med bacon ovenpå.

Rul mørbraden sammen og bind snorene.

Varm olien op på en stegepande og steg mørbraden i ca. 20 minutter, mens den vendes af og til, så den bliver stegt hele vejen rundt.

Det kan være nødvendigt at hælde lidt vand eller vin ved undervejs, så kødet ikke brænder på.

Lad rouladen hvile 5 – 10 minutter og fjern så snorene og skær den i skiver.

 

Skriv et svar