Mexikanske fyldte peberfrugter

Jeg havde en del peberfrugter, så det var oplagt at fylde dem. Som det fremgår, er fyldet meget mættende, så der er altså ikke brug for ekstra tilbehør. Måske bare et lille stykke brød. Det fik vi i hvert fald, og ingen gik sultne fra bordet.

Ingredienser:

6 – 8 peberfrugter – farven vælger man selv

Olie til stegning

1 mellemstort hakket løg

1 tsk stødt spidskommen

1 tsk stødt koriander

1 tsk salt

½ tsk stødt sort peber

500 g hakket lam – svin eller ko kan også bruges

3 fed hakket hvidløg

1 dåse flåede tomater – skåret i mindre stykker – væden siet fra

1 dåse sorte bønner – væden siet fra

1 lille dåse majs – også uden væde

1 dl kogte ris – målet er inden kogning

lidt vand

en håndfuld revet ost

Start med at skære toppen af peberfrugterne og tage kernerne ud. Toppene gemmes.

Læg eller sæt peberfrugterne i et ovnfast fad. Mine peberfrugter var af den langagtige slags, så de blev nødt til at ligge ned.

Pil stilken af toppen af peberfrugterne, hak resten og steg dem i olien i en stor pande sammen med hakket løg, spidskommen, koriander, salt og peber. Når løg og peber er blevet bløde, kommes det hakkede kød i. Rør i det mens det steger, så det deler sig. Steg det i 8 – 10 minutter. Kom hvidløg, tomater, bønner og majs i og rør det hele godt sammen. Hæld til sidst de kogte ris i og rør en ekstra gang.

Fyld fyld i peberfrugterne.

Da jeg havde gjort det, stod jeg der med det meste af fyldet stadigvæk, så jeg valgte at fylde mellemrummene mellem peberfrugterne ud også. Det kom faktisk til at fungere udmærket.

Så kom der lidt ost på toppen,

der kom lidt vand i bunden og fadet kom i ovnen ved 180 grader i 3 kvarter til en time – alt efter, hvornår peberfrugterne er møre.

Som sagt en dejlig mættende ret, som ikke kræver andet tilbehør end et stykke godt brød. Hvis man vil være ekstravagant – og det ville jeg, laver man en tomatsauce til.

Skriv et svar