Makronsnitter

En af mine barndomsfavoritter. Som voksen foretrækker jeg dem sammen med en god kop kaffe, for det er en ret sød sag. Jeg har fundet opskriften hos Nyborgs Room, som  også sælger meget dejligt udstyr til bagning m.v.

Ingredienser:

100 g flormelis

300 g mel

1 tsk vanillesukker

½ tsk salt

150 g smør

1 æg

300 g hindbærmarmelade

Makronmasse:

4 æggehvider

300 g flormelis

200 g mandelmel

Når jeg skal lave sådan en dej, bruger jeg en food-processor, for jeg har ikke tålmodighed til at stå og smuldre smørret i melet. Jeg kommer mel, flormelis, vanillesukker salt og smør i skålen og kører med maskinen, indtil smørret er smuldret. Så tilsætter jeg æg og kører lidt mere, hvorefter jeg kan hælde det hele ud på bordet og samle det så let som ingenting. På dette tidspunkt er det en god ide at lægge dejen i køleskabet i lidt tid, for den er svær at håndtere, hvis den er for varm, for så er den meget blød.

Rul dejen ud til en plade på størrelse med en bageplade. Jeg rullede den ud på meldrysset bagepapir, så den var let at få over på bagepladen.

Bunden skal bages ca. 10 min i en 200 grader varm ovn. Tag den ud og lad den køle lidt af, før marmeladen smøres på.

Pisk æggehviderne stive og kom flormelis i lidt ad gangen. Pisk videre i nogle minutter. Kom mandelmelet i og vend det forsigtigt sammen. Bred ægge-mandelmassen ud oven på marmeladen. Sæt pladen tilbage i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter. Jeg glemte at tage et billede, inden jeg satte den ind, men den så sådan ud, da den kom ud igen.

Jeg ville godt have haft den lidt mørkere, men jeg turde ikke bage den længere af frygt for, at den så skulle blive tør. Det blev den heldigvis ikke. Pas på med at flytte på den, for makronlåget knækker let. Når kagen er helt kold, skæres den i passende stykker.

Skriv et svar