Ras el hanout

Ras el hanout betyder lettere omskrevet “fra øverste hylde”, og er en blanding af mange forskellige krydderier. Blandingen stammer fra Nordafrika, og der er ikke nogen endegyldig opskrift. Mange familier har deres egen hemmelige opskrift, som går i arv fra generation til generation. Dette er bare mit forslag.

Ingredienser:

1 tsk hel spidskommen

½ tsk korianderfrø

½ tsk kardemommefrø

½ tsk hel allehånde

1 tsk nigellafrø

½ tsk hele nelliker

½ stang kanel

1 tsk gurkemeje

1 tsk sød paprika

1 tsk stødt ingefær

1 tsk friskkværnet sort peber

½ tsk cayennepeber

½ tsk chiliflager

½ tsk stødt muskatnød

Alle de hele frø ristes på en tør pande,

Køler lidt af og knuses i en krydderikværn. Så blandes alle de andre krydderier i, og det hele hældes på et tæt glas. Blandingen kan holde smagen i flere måneder, hvis den bliver opbevaret mørkt, og glasset er tæt.

 

Skriv et svar