Fyldte kejserhatte

Jeg havde købt nogle kejserhatte, fordi de var flotte. Nu var det så, at jeg skulle finde noget at bruge dem til. Jeg søgte her og der og fandt ud af, at de tit bliver brugt af vegetarer som erstatning for kød. Nå, men det var ikke det, jeg var ude efter, så jeg lavede dem som et tilbehør.

Ingredienser:

2 kejserhatte

75 – 100 g små bacontern

1/4 rødløg

2 fed hvidløg

hakket persille

olie

lidt revet mozzarella eller anden ost

Sådan nogle kejserhatte er meget flotte, men jeg har også læst, at de skal tilberedes temmelig længe for at blive møre, og i sig selv smager de ikke af så meget, men så kan man jo til gengæld krydre dem med, hvad man lige har lyst til.

Hak løg og hvidløg og steg det med bacon.

Hæld hakket persille i og lad det køle lidt af, inden osten blandes i.

Skær riller i kejserhattene – ligesom til hasselback kartofler. Altså ikke hele vejen igennem.

Fyld nu fyldet i rillerne og bind et stykke snor om hver svamp for at holde sammen på det.

Pensl svampene med lidt olie, inden de sættes i en 200 grader varm ovn i 10 – 15 minutter, indtil de begynder at se færdige ud.

Husk at fjerne snoren inden servering!

Skriv et svar