Chimichurri

Dette skulle efter sigende være den sauce/dip, som alle argentinere spiser til deres grillmad. Der er sandsynligvis et utal af opskrifter, fordi man kan smage den til efter sin egen smag. Vi brugte peberrod, som gav et ekstra pift, men det kan man jo gøre, som man vil.

Ingredienser:

1 bundt persille

5 fed hvidløg

2 dl olie (oliven- hvis man synes)

½ dl rødvinseddike

½ finthakket rød peberfrugt

et lille nip chiliflager

1 spsk tørret oregano

1 spsk fint revet peberrod

1/4 tsk havsalt

1/4 tsk friskkværnet peber

Det er såre enkelt. Alle ingredienserne (på nær olien selvfølgelig) hakkes meget fint – man kan bruge foodprocessor, men det er meget terapeutisk at hakke det med håndkraft – især, hvis man kan få sin mand til at gøre det!

Så blander man olie i og sørger for at det hele bliver godt rørt sammen, og voila! Så har man chimichurri.

Rester kan holde sig en uges tid i køleskabet.

Skriv et svar