Løg er tit noget, man bruger som en del af en ret, men de kan bestemt godt stå alene. Hvis man laver denne ret med perleløg i stedet, får man måske knap så meget sødme. Det har jeg ikke prøvet endnu, men det skal jeg da.
Ingredienser:
300 g skalotteløg
olie til bruning
2 dl rødvin
1 dl bouillon (gerne grønsags-)
1 laurbærblad
5 hele sorte peberkorn
2 kviste timian
et nip salt
Pil løgene, men pas på ikke at skære hele rodenden af, for så falder de fra hinanden. Mine var banan-skalotteløg, men runde kan lige så fint bruges.
Brun løgene i olien i en gryde.
Hæld rødvin og bouillon over og kom krydderierne i. Jeg havde puttet mine i en lille pose, fordi jeg ville slippe for at si saucen.
Læg låg på og lad det simre ved svag varme i en time. Tag løgene op og hold dem varme.
De kan spises som de er, men hvis man koger sovsen ind og evt. jævner den en smule, kan man hælde den over løgene og f.eks. servere dem til husarsteg eller andre kødretter.