Husarsteg

Det er en gammel klassiker, men den holder stadig. Nakkefilet er et dejligt anvendeligt stykke kød, og på denne måde kommer der endnu mere smag i det.

Ingredienser:

Et stykke nakkefilet af gris (jeg tror, mit vejede ca. 1 kg)

4 -5 champignons

2 skalotteløg

olie til stegning

Et par kviste timian

½ dl rødvin

1 spsk rasp

salt, peber

Kødsnor til at binde om

Skær riller i nakkefileten, men pas på ikke at skære helt igennem. Drys lidt salt og peber i rillerne.

Hak løg og champignons og steg det på en pande i lidt olie. Når det er blødt, tilsættes rødvin og timian, og det meste af vinen koges væk. Bland til sidst raspen i for at suge den sidste væde op.

Læg en skefuld fyld i hver rille på kødet og bind det sammen med snor. Ellers falder fyldet ud under stegningen.

Hæld en smule vand i bunden af bradepanden og sæt stegen i ovnen ved 170 grader i ca. 1½ time. Skær i stykker i rillerne og server f. eks med braiserede skalotteløg.

 

Skriv et svar