Berbere-krydderi

Jeg har lige fået nye krydderier hjem og fået ryddet op i mit krydderiskab. Og så har jeg planket denne etiopiske krydderiblanding fra et svensk tv-program på DR. Det hedder Timian, tonic og tomater, og er faktisk ganske underholdende. Det undrer mig bare lidt, at solen altid ser ud til at skinne i Sverige. Nå, men videre til kydderiblandingen.

Ingredienser:

1 tsk hel spidskommen

1 spsk hel sort peber

1 kanelstang

1 spsk hel kardemomme

½ tsk hel nellike

1 spsk bukkehornsfrø

½ tsk sennepsfrø

1 dl paprika

½ dl chilipulver

2 spsk stødt ingefær

2 spsk salt

1 tsk revet muskatnød

De hele krydderier lægges på en tør stegepande,

og ristes, indtil de rigtig dufter. Rør lidt i dem imens, og pas på ikke at brænde dem på.

Når de er kølet af, kommes de i en krydderikværn – min er altså bare en kaffekværn – men bare rolig – jeg har en anden til kaffe.

Kværn krydderierne, indtil de er helt finmalet,

og bland dem så med resten af krydderierne og hæld blandingen på et tæt glas.

Jeg har bl.a. brugt denne krydderiblanding til berbere-gryden.

Skriv et svar