Berbere-gryde

Når nu jeg havde lavet en ny krydderiblanding, skulle den jo bruges til noget. Jeg fandt opskriften på denne oksegryde.

Ingredienser:

500 g oksekød i tern

1 løg

1-2 fed hvidløg

1½ spsk finthakket frisk ingefær

1 – 1½ spsk berbere-krydderi

1 dåse flåede tomater

½ l oksebouillon

Brun kødet godt på alle sider.

Tag det op og kom løg i tynde skiver i gryden sammen med hakket hvidløg og ingefær. Når det har stegt et par minutter, hældes berbere-krydderiet i, og det hele røres godt rundt. Hæld de hakkede tomater i sammen med bouillon.Rør igen godt og kom kødet tilbage i gryden.

Læg låg på og lad det simre i mindst en time, indtil kødet er mørt. Egentlig skulle man have fladbrød til, hvis det skal være helt autentisk, men vi fik altså ris. Det gik også udmærket. Og for farvens skyld, pyntede vi med lidt snittet forårsløg.

 

 

Skriv et svar