Oste-hvidløgsbrød af butterdej

Her forsøger man at være politisk korrekt og undgå madspild. Jeg havde en rest butterdej, som jeg ville bruge. Men her hører korrektheden så op, for jeg puttede både smør og ost på, og det stemmer vist ikke overens med de gældende kostråd. Nå, men det smagte forrygende. Og man behøvede jo ikke spise det hele.

Ingredienser:

En rest butterdej – min var vist 10 x 40 cm

50 g blødt smør

2 pressede fed hvidløg

1 spsk hakket persille

lidt salt og peber

100 g revet mozzarella eller cheddar

25 g revet parmesan

Alle ingredienserne – på nær butterdejen røres sammen i en skål. Dejen delte jeg i 2 dele og lavede en lille kant på begge stykker for at holde fyldet inde, når de skulle bages – det lykkedes nu ikke helt – godt der var bagepapir under. Så fordelte jeg oste-smørblandingen på butterdejen.

“Brødene” kom i en 180 grader varm ovn i ca. 10 minutter.

Så var de færdige. Men man skal holde øje med dem, for lige pludselig går det stærkt. Jeg skar dem ud i mindre stykker. Vi kom vist til at spise det hele – ups.

Skriv et svar