Prinsessemuffins

Der er kommet en prinsesse i familien, så selvfølgelig skulle der bages prinsessemuffins. Det er såmænd bare en almindelig muffindej, som har fået prinsesselook ved hjælp af lidt rød frugtfarve.

Ingredienser:

250 g smør – det skal være blødt, så tag det ud af køleskabet i god tid.

250 g sukker

3 æg

250 g hvedemel

1 tsk bagepulver

1 – 2 spsk rød frugtfarve

1 tsk vanilleessens – eller vanillesukker

1½ dl mælk

Glasur

Krymmel eller lignende til pynt

Smørret skal blandes med sukkeret og piskes godt sammen. Og jeg mener piskes – ikke bare røres. Når det er godt pisket, piskes æggene i – et ad gangen. Pisk det hele grundigt sammen.

Vend først mel og bagepulver i ægge/smør-massen. Bland mælk, vanilleessens og frugtfarve og rør det i. Mængden af frugtfarve er ikke helt nøjagtig. Det afhænger af, hvor kraftig man ønsker farven. Det kan også være, at man vil tilsætte mere, men så kan det også lade sig gøre.

Fordel dejen i 18 muffinforme. De skal ikke fyldes helt til kanten, for der skal være plads til, at de kan hæve under bagningen.

Bag dem ved 190 grader i ca 15 minutter. Tag dem ud og køl dem af.

Når de er helt kolde, pyntes de med glasur og krymmel eller lignende.

Og når man ser dem indeni, er der ikke et øje tørt – så nuttede er de.

 

 

 

 

 

Skriv et svar