Kartoffel-galette med brie og rosmarin

Endnu en måde at få kartofler på. Og så kan jeg dyrke min hobby med at putte ost i næsten alt, samtidig med, at jeg får brugt nogle af mine krydderurter, som er det eneste spiselige, jeg har i haven.

Ingredienser:

3 bagekartofler af middel størrelse

4 spsk smør

1 fed presset hvidløg

½ tsk salt

Et drys peber

1 spsk hakket rosmarin

100 g brie – revet, så godt det nu kan lade sig gøre

Skræl kartoflerne og skær dem i ca. ½ cm skiver. Skyl dem godt, så mest mulig stivelse kommer ud. Tør dem godt og lad dem ligge på et rent viskestykke, indtil de er helt tørre.  Smelt smørret og bland hvidløg, salt, peber og rosmarin i.

Hæld kartoflerne i en skål og hæld smørret over og bland det hele godt sammen. Find en pande eller et ovnfast fad frem. Helst rundt, for så bliver galetten også rund. Læg de fedtede kartofler rundt i fadet. De skal kun lappe en lille smule over hinanden. Læg noget af den revne brie mellem lagene. Det er ikke nemt at rive en blød ost, men man må bare gøre sit bedste.

Læg alle kartoffelskiverne, blandet med ost, i fadet.

Når det er gjort, lægges et stykke bagepapir over, og man sætter et eller andet tungt ovenpå. Det skal også kunne tåle at komme i ovnen.

Hele herligheden sættes i en 200 grader varm ovn. Bag i en halv time og fjern så den øverste pande og bagepapiret. Bag videre i 20 – 25 minutter, indtil kartoflerne er møre og galetten er gylden. Drys evt. med lidt ekstra rosmarin.

 

 

Skriv et svar