Store røgedag version 2

Nu er det næsten et år siden, jeg skrev om røgning sidst, men nu er jeg klar med næste kapitel. Denne gang gik det ud over et sagesløst andebryst, nogle små “torskebukser” – altså torskerogn – og så det uundgåelige stykke laks.

Jeg startede med at drysse laksen med knust sort peber og noget af mit hjemmelavede chilisalt.

Det består af 15 – 20 af mandens hjemmeavlede røde jalapenoer og så et halvt kilo groft havsalt, som jeg moser godt og grundigt i foodprocessoren og lægger til tørre i et par dage på et solrigt sted. Jeg har den største dehydrator, man kan forestille sig, for jeg bruger min udestue. Der er fart på tørringen. Bagefter kommer det en tur i krydderikværnen, så det bliver ganske fint.

Laksen fik lov til at ligge et par timer i køleskabet.

Så dryssede jeg knust grøn peber og hjemmelavet basilikumsalt på andebrystet, hvor jeg havde skåret ridser i skindet først.

Dette salt er lavet efter samme princip som ovenfor – bare med basilikum i stedet for chili.

Rapanden fik også et par timer i køleskabet.

De små torskebukser, som jeg havde haft i fryseren siden februar, blev bare drysset med flagesalt, før de også kom i køleskabet.

Efter et par timer tog jeg det hele ud og duppede væden af, som saltet havde trukket ud. Så lagde jeg laksen og torskerognen på et røgenet, for at de ikke skulle falde ned gennem hylderne i røgeovnen.

Andebrystet satte jeg på en krog, så det kunne hænge i ovnen.

Så fyrede jeg op i røgeovnen. 70 grader rød-el-smuld. Da der var godt med røg, satte jeg det hele ind. Efter 1 time tog jeg laksen ud.

Noget af den blev senere til røgede laksefrikadeller.

Torskerognen fik en halv time mere i røgeovnen.

For en sikkerheds skyld bragte gryde med vand i kog, slukkede for varmen og lagde torskerognen ned i i 10 min. Så var jeg sikker på, de ikke var rå indeni.

Nogle af “bukserne” blev til røget torskerogssalat.

Andebrystet fik 2 timer i alt. Så var det færdigt.

Det blev spist, som det var. Gør sig rigtig godt i madpakken.

 

Skriv et svar