Kartoffeltærte med brie og butterdej

Jeg ved ikke rigtigt, om man kan kalde det en tærte, for det er nærmest en mellemting mellem en tærte og en kartoffelpizza. Men godt smager den i hvert fald, uanset, hvad man kalder den.

Ingredienser:

1 rulle butterdej (nej, jeg laver den ikke selv)

5 – 6 ikke for store kartofler

½ rødløg

2 spsk olie

lidt havsalt

50 g ricotta

50 g flødeost

2 spsk fløde

100 g brieost – hvor skorpen er fjernet.

en rosmarinkvist

1 æg til pensling

Pak butterdejen ud og læg den på en stykke bagepapir på en bageplade.

Rids med en skarp kniv rundt i kanten – ca 2 cm fra kanten – men endelig ikke helt igennem. Det er kun for, at kanten skal kunne hæve under bagningen. Prik resten af dejen med en gaffel.

Skær kartoflene i meget tynde skiver, vend dem i olie og drys med havsalt. Skær også løget ud i tynde både og kom også olie og salt på. Bland ricotta, flødeost og fløde og skær brien ud i tynde skiver.

Smør først flødeosteblandingen på butterdejen – sørg for, at fyldet ikke kommer ud over den kant, man har lavet. Læg brie-skiverne ovenpå og herefter løg. Læg så kartoflerne på, og sørg for, at der er kartofler over det hele – men stadig kun ud til kanten. Drys til sidst med rosmarin.

Pensl kanten med æg. Bag hele herligheden i en 200 grader varm ovn i ca. 25-30 min. Hold øje med, om kanten bliver for mørk. Hvis den gør det, kan den dækkes til med noget stanniol undervejs. Når tærten er gylden og kartoflerne møre, tages tærten ud.

Lad den køle af et par minutter og skær den ud i passende stykker.

 

Skriv et svar