Kartoffelfad med salvie

Mit krydderurtebed bugner med salvie. Det er en krydderurt, jeg altid har været meget forsigtig med at bruge, for den smager meget gennemtrængende, og har en tendens til at få en ret til at smage af sæbe, hvis man bruger for meget. Men nu har jeg sat mig for at prøve at bruge den til noget forskelligt. Og da jeg ved, den passer fint med fede ting, så laver jeg et kartoffelfad med fløde i.

Ingredienser:

Kartofler (jeg havde et par sweet-potatoes, så de kom også med)

Et par blade salvie

1 fed hvidløg

2 spsk olie

salt

½ – 1 dl fløde (alt efter, hvor mange kartofler man laver)

Skræl kartoflerne og skær dem ud i tynde skiver. Kom dem i en skål sammen med olie, hakket salvie, knust hvidløg og salt. Vend det hele godt rundt og stil herefter kartoflerne på højkant i et fad, der passer i størrelsen til, at de allesammen kan stå op.

Læg stanniol over fadet og sæt det i ovnen ved 180 grader i en halv time. Fjern stanniolen og hæld fløden ved. Sæt fadet tilbage i ovnen i endnu en halv time. Jeg kom for meget fløde i, for man kunne ikke se kartoflerne, da det var færdigt.

Men de var der nedenunder, og smagen var helt fin. Men jeg kunne godt smage, at havde jeg brugt et enkelt salvieblad mere, havde det nok været for meget.

Moralen er: Pas på med doseringen af salvie. I den rette mængde er det en dejlig aromatisk krydderurt, men i for stor mængde overtager den hele retten – lige som den er ved at overtage mit krydderurtebed.

Skriv et svar