Grønsagstærte

Jeg så et billede af den her tærte på Pinterest. Den var så flot og farverig, at jeg var nødt til at lave den. Den oprindelige opskrift brugte en færdig tærtedej, men her snyder vi ikke hjørner, så jeg lavede dejen selv.

Ingredienser:

Tærtedej:

100 g smør (og jeg mener smør – ikke et af de der blandingsprodukter)

180 g hvedemel

½ tsk salt

2 spsk vand

Fyld:

1 squash

1 stor rødbede

2-3 gulerødder

1 løg – gerne rødt for farvens skyld

250 g ricotta

6 æg

salt og friskkværnet peber

en lille smule olie til pensling

Start med tærtedejen. smuldr smørret i melet.  Tilsæt salt og saml dejen med vandet. Hvis man har en food-processor går det noget nemmere, men man kan sagtens gøre det i hånden. Rul dejen ud og læg den i en tærteform. Lad den hvile i køleskabet i en halv times tid.

Det er en fordel at forbage tærten. Hvis man vil være helt sikker på, at dejen ikke hæver op under bagningen, kan man lægge “bageperler” i. Prik huller i dejen med en gaffel, læg et stykke bagepapir over og hæld “perlerne” på.

Bag tærtedejen ved 225 grader i ca. 10 minutter. Tag den ud og fjern “perlerne” Pas på – de holder længe på varmen.

Skræl gulerod og rødbede.

og skær dem i tynde strimler sammen med spuash og løg. Det kan gøres med en kartoffelskræller, men går noget hurtigere med et mandolinjern.

Pisk ricotta og æg sammen og hæld det i tærteformen til den forbagte dej.

Lav små ruller af grønsagerne og stil dem på højkant i tærteformen. Bliv ved, indtil formen er fyldt ud. Pensl det øverste af grønsagerne med lidt olie, så de ikke brænder på, når tærten bages.

Bag tærten ved 185 grader i ca. en halv time. Den skal være fast indeni og lidt gylden.

 

Skriv et svar