Rød-spidskål

Gode råd var dyre! Der var en flæskesteg i ovnen, og rødkålen var sluppet op. Jeg plejer altid at have et lager af hjemmelavet rødkål, men det må være blevet brugt op i julen, uden at jeg havde opdaget det. Hvad gør man så? Nej – man tager ikke ud og køber et glas rødkål – man kigger i sin grønsagsskuffe, og der lå heldigvis et rødt spidskål – og så nogle appelsiner. Det blev til en fin alternativ rødkål.

Ingredienser:

½ rødt spidskål

1 rødløg

1 spsk olie

salt, peber

Saft af 3 appelsiner

Saft af 1 citron

1 dl rødvin

1 spsk brun farin

Den røde spidskål og rødløget snittes, så fint, som man vil have det.

Så sætter man en pande eller gryde over og var olien op. Løget skal lige svitse en lille smule, før kålen hældes i.

Varm det hele godt igennem og drys salt og peber på. Hæld rødvin, appelsin- og citronsaft og sukker ved. Rød godt rundt, dæmp varmen og læg låg på. Lad kålen simre en halv times tid, indtil den er blevet blød.

Si væden fra og hæld kålen op i en serveringsskål.

 

Skriv et svar