Okserullepølse

Jeg havde et lille stykke oksetyndbryst i fryseren. Egentlig havde jeg tænk at lave oksebacon af det, men så fik jeg den tankt: “Hvorfor ikke prøve at lave en okserullepølse?” Som tænkt, så gjort. Jeg brugte samme fremgangsmåde som til min almindelige rullepølse.

Ingredienser:

Til saltlagen:

1,25 l vand

200 g salt

25 g brun farin

5 hele nelliker

5 hele allehånde

2 laurbærblade

Til rullepølsen:

Et stykke oksetyndbryst (ca. 500 g)

1 tsk stødt peber

½ tsk stødt allehånde

½ tsk stødt koriander (kan udelades)

100 g finthakket løg

1 blad husblas

Ingredienserne til saltlagen koges op og sættes bagefter til afkøling.Gerne koldt – så går det hurtigere.

Her er mit lille stykke oksetyndbryst

Selv om det var ret tyndt, var det stadig for tykt til at man kunne rulle det sammen, så jeg skar det næsten helt igennem på langs, så jeg kunne folde det ud til dobbelt bredde og halv tykkelse.

Så dryssede jeg krydderier på,

og herefter finthakkede løg (jeg bruge maskinkraft til at hakke dem)

Til sidst lagde jeg et blad husblas der, hvor jeg ville starte med at rulle sammen. Og så rullede jeg hele arrangementet sammen og bandt snor om.

Rullepølsen blev lagt i den afkølede lage, hvor den fik lov at hygge sig i to dage i køleskabet. Så tog jeg den op og kom den i en gryde sammmen med et løg.

Jeg hældte vand på, så det lige dækkede og kogte pølsen ved lav varme i to timer. Den skal kun lige simre. Den fik lov at ligge i kogevandet i endnu en times tid, før jeg tog den op og lagde den i en rullepølsepresse.

Låget blev skruet på, og pølsen fik lov at køle af i pressen. Jeg satte den i køleskabet til næste dag, før jeg pillede den ud og skar de første skiver.

 

Skriv et svar