Grillet broccoli med chili og hvidløg

Jeg har købt mig en ny kogebog. Ottolenghi kogebog nr. 1. Der er de mest fortryllende billeder i og masser af inspiration til grønsagsretter, som bruger grønsagerne på en anden måde, end vi kedelige danskere måske er vant til. Og så bliver der brugt krydderier, så det ikke smager som at række tungen ud af vinduet. Den første ret, jeg har prøvet, er denneher.

Ingredienser:

2 broccolihoveder

1 dl olivenolie

4 fed hvidløg skåret i skiver

2 røde chilier skåret i tynde skiver

ristede pinjekerner

salt, peber

citronsaft

Start med at dele broccolien i buketter. Skær ikke stilkene af. De største buketter kan deles.

Varm en gryde op med saltet vand. Kog broccolierne i 2 minutter og hæld vandet fra.

Kom broccolien i en skål og hæld halvdelen af olien over. Ryst skålen, så olien fordeler sig.

Rist pinjekernerne på en tør pande. Pas på, de ikke brænder på.

Varm en grillpande op og steg broccolierne på alle sider, indtil de har fået grillmærker.

Sæt en lille gryde over og varm det sidste af olien og og steg chilien og hvidløget heri. Pas endelig på, at det ikke steger for meget, så hvidløget bliver brændt.

Til sidst lægges broccolien i et fad og overhældes med chili/hvidløgs-olien og drysses med de ristede pinjekerner.

Til allersidst dryppes citronsaft over, og der drysses salt og peber på.

 

Skriv et svar