Fransk æblekage

Her er en opskrift på en æblekage, som smager rigtig godt, men efter min smag måtte der godt være lidt mere sprødhed. Derfor tror jeg, at jeg hælder en crumble-dej over, næste gang, jeg bager den. Det må jeg fortælle om, når jeg har prøvet det.

Ingredienser (til en 23 cm form)

140 g blødt smør/margarine

130 g sukker

2½ tsk vanilleekstrakt

3 æg

155 g hvedemel

Et nip salt

1½ tsk bagepulver

2 – 3 æbler (alt efter størrelsen)

2 spsk sukker til at strø over inden bagningen

Når jeg bager i en springform, klemmer jeg altid et stykke bagepapir fast mellem bund og ring, så det dækker bunden. Så behøver jeg kun at smøre siderne, og jeg behøver ikke være nervøs for, om kagen sidder fast i formen i bunden.

Bland mel, salt og bagepulver i en skål. I en anden skål piskes smør, sukker og vanilleekstrakt, indtil det er blevet cremet. Pisk så et æg i ad gangen.

Skræl æblerne og fjern kernehusene. Skær æblerne i stykker og hæld dem ned i smør/sukker/æggeblandingen. Bland det godt og hæld så mel, salt og bagepulveret i. Bland det en gang til og fordel det i en smurt form.

Strø sukker ovenpå og sæt kagen i en 180 grader varm ovn, og bag den i 30 – 40 min, indtil en strikkepind kan stikkes i og tages op igen, uden at der følger dej med.

Når kagen er bagt, skal den køle helt af, inden den tages ud af formen.

 

 

 

Skriv et svar