Mexikansk ceviche

Denne ret er så enkel, at man faktisk ikke burde skrive om den, men da den samtidig er meget lækker, gør jeg det alligevel. Man skal ikke være bange for den rå fisk, for den har været frosset først for at undgå risiko for parasitter. Desuden bliver den nærmest “kogt” af citrusmarinaden.

Ingredienser:

200 g fersk rå torsk (der har været frosset i mindst 3 døgn)

Marinade:

Saft af 2 limefrugter

Saft af ½ pink grapefrugt

2 tsk fish-sauce

1 tsk sukker

Et nip chiliflager

Til servering:

Skiver af rødløg

½ avocado i skiver

Dildkviste

Start med at tø laksen op. Inden den er helt optøet skæres den i meget tynde skiver, som lægges på et fad eller en tallerken.

Pisk mariaden sammen  og hæld den over fisken. Sæt fadet i køleskabet i en halv times tid. Så er fisken blevet tilberedt. Det ses ved, at den er blevet mindre gennemsigtig.

Pynt med rødløg, avocado og dild. Hvis man har mod på det, kan man drysse lidt mere chili på.

Serveres med et stykke godt brød, f.eks. dette.

 

 

Skriv et svar