Jordbærsyltetøj

Vi var løbet tør for jordbærsyltetøj, så jeg tyede til Frøken Jensens kogebog, som jeg har fået af min mor, som fik den til jul, da hun var 16 år i 1942. Ikke noget fis og ballade her. Bare bær og sukker.

Ingredienser:

1 kg jordbær (frosne kan bruges, hvis sæsonen er slut)

650 g sukker

For egen regning tilføjede jeg en teskefuld atamon.

Jeg kan ikke dy mig for at vise et billede af bogens forside.

Forordet er skrevet at Kommunelærerinde H. Bielefeldt i september 1939.

Hun skriver, formålet med bogen er: “at yde den Vejledning, som den moderne Husmoder kræver”, og “give besked om den rigtige Tilberedning af sunde og billige Retter, mens den undgaar de Former for Madlavning, som er dyre og usunde.”

Jeg bruger mest Frøken Jensens Kogebog som opslagsværk. Bl. a. når jeg skal lave en saltlage – eller som her – jordbærsyltetøj.

Nå, men tilbage til syltetøjet.

I al sin enkelhed går det ud på at komme bærrene i en gryde,

 

Hælde sukker på,

og røre rundt.

Så koger man hele herligheden, indtil bærrene er kogt godt ud.

Her er det så, at jeg tilsatte en smule atamon, før jeg hældte det på glas. Og så var det klar til krydderbollen.

 

 

Skriv et svar