Burgerboller

Jeg kom til at tænke på, at jeg ikke har lagt min opskrift på burgerboller på siden her endnu, og da vi så lige skulle grille burgere i går, var det jo oplagt at få taget nogle billeder. Så her kommer opskriften altså.

Ingredienser (til 12 boller):

5 dl vand eller mælk – eller en blanding af begge dele

½ dl olie

50 g gær

2 tsk salt

2 tsk sukker

2 æg

800 g hvedemel

Rør gæren ud i væsken, som er lillefingervarm. Kom salt, sukker, olie og æg i, og rør det hele sammen med melet. Rør det i ca. 10 min. på en røremaskine. Man kan gøre det i hånden, hvis man har lyst. Dejen skal være blød og smidig. Lad dejen hæve tildækket i en time.

Del dejen op i 12 stykker, og tril hvert stykke til en kugle.

Læg bollerne på en bageplade med bagepapir og tryk dem flade. Herefter skal de hæve en time til.

Pensl bollerne med vand og bag dem i en 200 g varm ovn i ca. 15 min, indtil de er luftige og gennembagte.

 

Skriv et svar