Tørsaltede æggeblommer

Nu rabler det for hende, vil nogen nok tænke, men når jeg hører om noget, som det står i min magt at afprøve, så er jeg nødt til at gøre det. Det her er en af de ting. Æggeblommerne kan rives og drysses over f.eks. pasta på samme måde som parmesanost. De kan også tilføje en helt ny dimension til grillkoteletter. Se sidst i indlægget.

Ingredienser:

Æggeblommer (jeg brugte 6 æg)
450 g salt
250 g sukker
lidt olie

Salt og sukker blandes og 2/3 af det hældes i en beholder, hvor der også er plads til æggeblommerne.

Del æggene og læg blommerne ned i hver sin lille fordybning, og dæk dem til med resten af salt og sukker.

Læg låg på og stil beholderen i køleskabet i 4 dage. Jeg har læst flere steder på internettet, at nogen salter dem i længere tid – helt op til en måned, men et sted skal man jo starte, og det blev så 4 dage.

Efter 4 dage graver man æggeblommerne ud af saltet, og de er blevet noget mere faste i det, og der er ikke længere risiko for, at de går i stykker.

Saltet skylles af, og de duppes forsigtigt tørre med et stykke køkkenrulle.

Så lægger man dem på noget bagepapir og tørrer dem i ovnen ved 65 grader i et par timer. Her er det en god ide at pensle lidt olie på bagepapiret, da de ellers hænger i. Det fandt jeg ud af på den hårde måde.

Når de er tørrede, kan de rives og bruges til drys på alt muligt. De giver en dejlig dybde – det man kalder Umami – i smagen af den ret, man drysser dem på.

Hvis man f.eks griller et par koteletter, og hvis man så, når man har vendt dem den sidste gang, drysser groftrevet parmesan på og topper op med revet æggeblomme og lader det smelte lidt – ja så vil ens liv aldrig blive det samme igen.

 

Skriv et svar