Peberpaté

Jeg er jo den lykkelige ejer af verdens smukkeste patéform, så den skal bruges en gang imellem. Denne gang blev det til en peberpaté. Og da jeg har en del oksekød i fryseren, sneg jeg lige noget af det med, og det var ikke nogen dum ide. Igen er jeg blevet inspireret af min franske patébog.

Ingredienser:

300 g oksebov

200 g svinenakkefilet

100 g røget skinke

200 g svinespæk

3 skalotteløg

3 fed hvidløg (kan udelades)

1 æg

2 cl cognac

30 cl tør hvidvin

salt, peber

en håndfuld røde eller grønne tørrede peberkorn

baconskiver til foring af formen

2 laurbærblade

Oksebov, nakkefilet, skinke, spæk, løg og evt. hvidløg hakkes to gange med kødhakkeren. Æg, cognac og hvidvin røres i, og der smages til med salt og rigeligt peber. Det røres, indtil farsen hænger sammen.

Patéformen fores med baconskiver,

og halvdelen af farsen fyldes i. Så drysser man de tørrede røde eller grønne peberkorn i og lægger resten af farsen ovenpå. Det glemte jeg at fotografere.

Til sidst lægges der et par baconskiver øverst, og der stikkes et par laurbærblade ind under baconen.

Patéen sættes i ovnen ved 180 grader i en time. Jeg lod den have låget på i den første halve time.

Patéen skal køle af, inden den tages ud af formen og skæres i skiver.

Skriv et svar