Aspargessuppe med kødboller

Dette er lidt en “stop spild af mad – suppe”. Jeg havde samlet en hel del asparges-ender i fryseren. Egentlig fordi jeg ville lave asparges-olie, men vi spiser ikke så meget asparges-mayo, så jeg fandt noget andet at bruge dem til.


Ingredienser:

Suppe:
Asparges – eller aspargesrester – der var både hvide og grønne.
Jeg tror, der var 500 g eller sådan
1 ½ l kyllingefond
2½ dl fløde
Salt
Citronsaft
Evt. ekstra asparges til serveringen

Kødboller:
300 g hakket gris og kalv
1½ spsk mel
1 æg
salt
peber
Bouillon til kogning

Hæld kyllingefonden over aspargesene og kog det i en times tid. Så er man sikker på at få al smagen med.

Kom det hele i en blender og blend det godt og grundigt og si det derefter tilbage i gryden.

Hæld fløden ved og kog suppen igennem og smag til med salt, peber og en anelse citronsaft. Skær nogle aspares i stykker og kog dem med i suppen i et par minutter.

Til kødbollerne røres farsen og kommes i en sprøjtepose.

Klem lidt ud ad gangen og klip det ned i den kogende bouillon. Suppeboller skal ikke være ret store, så derfor er det en nem måde at styre størrelsen på.

Lad bollerne koge 5 minutter, inden de fiskes op og hældes i suppen.

Skriv et svar