Macarons

Jeg er af og til blevet spurgt, om jeg har prøvet at bage franske macarons. Og nu behøver jeg ikke længere svare nej. Jeg har været lidt bange for, at det var meget svært, men enten har det været overdrevet, – eller også blev jeg ramt af begynderheld. Jeg lavede gule macarons med citronfyld, men mulighederne og farverne er jo uendelige.

Ingredienser til ca. 20  stk:

100 g mandelmel

150 g flormelis

75 g æggehvide (stuetemperatur)

1 knivspids salt

50 g sukker

Nogle dråber frugtfarve (her gul)

Til fyld:

100 g flødeost

100 g lemoncurd

Start med at sigte mandelmel og flormelis sammen. Pisk så æggehviderne stive sammen med salt og pisk sukkeret i lidt ad gangen, indtil det bliver tykt og glat. Dryp nogle dråber frugtfarve i, indtil farven synes passende, og vend så det sigtede mandelmel og flormelis i. Rør forsigtigt i det, indtil det er helt blandet sammen og fyld det så i en sprøjtepose.

Sprøjt små runde “klatter” ud på en bageplade med bagepapir, – eller som jeg på en silicone macarons-måtte. her skal jeg lige huske at sige, at man skal spraye silikonemåtten med olie, inden man sprøjter dejen ud. Det glemte jeg, og jeg havde et hyr med at få de skrøbelige macarons-bunde af, uden at kvase dem helt.

Bank bagepladen et par gange ned i bordet for at fjerne luftbobler, og lad macarons’ene tørre på køkkenbordet i 1½ – 2 timer, før de sættes i ovnen ved 180 grader varmluft. Straks, når man har sat bagepladen ind, skal varmen dæmpes til 140 grader. Kagerne bages i 12 – 15 minutter.

Lad dem køle af på pladen, inden de tages af. Og hvis man så har husket at smøre sin silikoneform, burde det ikke være svært.

Til cremen røres lemoncurd og flødeost sammen og fyldes i en sprøjtepose. Halvdelen af macarons’ene vendes om og der sprøjtes en klat fyld på hver. Herefter trykkes den sidste halvdel af macarons’ene ovenpå og kagerne er færdige.

De kan opbevares i køleskab i en lukket beholder. Man skulle også kunne fryse dem ned, men det har jeg ikke prøvet endnu.

Mandelmel er ret dyrt, men man kan lave det selv ved at kværne smuttede mandler i en foodprocessor.

 

 

Skriv et svar