Combi-æbletærte

De fleste gange, man får æbletærte, er det som regel enten med en mørdejsbund eller med en smuldredej ovenpå. Jeg har prøvet at kombinere de to ting, så jeg både bruger mørdej og smuldredej. Resultatet var meget lækkert – og fedtet.

Ingredienser:

Mørdej:

300 g mel

100 g flormelis

150 g smør

1 æg

Fyld:

1 kg æbler – med smag

saft af en halv citron

100 g brun farin

Smuldredej:

125g smør

125 g mel

150 g sukker

Start med mørdejen. Bland flormelis og mel og smuldr smørret i det. Saml dejen sammen med ægget. Dejen skal hvile en halv times tid, før den rulles ud og lægges i en smurt tærte-  eller springform. Så skal den blindbages, men det har jeg fortalt om og vist billeder af  før, så det springer jeg over denne gang. Man kan se det her.

Æblerne skrælles og skæres i små både, som vendes med citronsaft og brun farin og fordeles i den forbagte tærtebund.

Til smuldredejen blandes mel og sukker, og smørret smuldres i. Der skal være lidt grove klumper i. Smuldredejen fordeles over æblerne,

og tærten sættes i ovnen igen ved 190 grader  i ca 40 minutter.

 

Skriv et svar